top of page
Rollearbeid og scenetekst.

 

Helgekurs i 

skuespillerteknikk


Dette kurset er for deg som har lyst til å lære deg skuespillerteknikk og hvordan du innstuderer en rolle. Du vil på skuespillerteknikk kurset læ​re deg trinn for trinn hva du må gå igjennom for at du skal kunne spille en rolle troverdig og sannferdig på teater eller film.

Kurset består av en blanding av teaterøvelser, improvisasjonsøvelser og arbeid med scener fra teater og film. Du vil på skuespillerteknikk kurset også lære deg S.M.T. memoreringsteknikk, slik at du raskere og lettere vil kunne huske en tekst utenat.

Dialogscene med to skuespillere.

Metoden du lærer bygger på den russiske teaterpedagogen Konstantin Stanislavskij skuespillermetode. Skuespillerteknikk kurset er også influert av den engelske acting coachen Dee Cannon og de amerikanske acting coachene Howard Fine og Larry Moss.


Nesten all vestlig skuespillerutdanning vi finner i dag er basert på Stanislavskijs metode. Uansett om du har hørt om Sanford Meisner teknikk, Stella Adler, Uta Hagen eller andre, så er det Stanislavskijs skuespillermetode som ligger i bunn.

Hvem passer kurset for?

Skuespillerteknikk kurset er åpent for alle. Uansett om du er nybegynner, har spilt litt teater eller har holdt på lenge og ønsker en oppfrisking og utvikling av din skuespillerteknikk.


Har man fysiske plager som gjør det vanskelig å bevege seg, så anbefales ikke dette skuespillerkurset.

Om kursleder Ingunn Andreassen


Teaterregissør, teaterpedagog, manusforfatter og skuespiller med bred teaterutdanning.

Ingunn har undervist i teater siden 1997. Hun har hatt regi på over 40 teaterstykker. Hun har vært skuespiller og kunstnerisk leder i Oslo Improvisasjonsteater. Hun har siden 2004 drevet Improteater.no, som holder kurs i improvisasjonsteater. TeaterStudio har hun drevet siden 2012.  

Ingunn har skrevet for radio, teater og film - og har blant annet skrevet hørespillserien "Alt for Daniel" (NRK Radioteatret), som vant førstepris i den internasjonale radiotaterkonkurransen Prix Ex Aequo.

Ingunn Andreassen mangeårige virke som teaterregissør, skuespiller, kursleder og dramatiker gjør henne til en meget kunnskapsrik skuespillerpedagog. Les mer.

DATO

Neste helgekurs blir i 2024.  

TID

Lørdag og søndag 

kl.12.00-17.00

STED

Oslo Teatersenter, Hovinveien 1, 0576 Oslo

(Scenesalen 3. etasje)

PRIS

2900 kr. Prisen inkluderer kursmateriale og kursbevis.

Interesseskjema


Kurs i skuespillerteknikk

Select an option

Fornavn*

E-postadresse*

Bostedskommune

Annet

Takk for at du sendte inn!

bottom of page